محمد پیوندی، کارگردان برنامه «قهرمان» شبکه سه سیما درباره تعداد شرکتکنندگان و فصل بعدی برنامه گفت: ۴۰۰ نفر در مرحله اول راستیآزمایی شدند. یعنی بخش اول در قالب مصاحبه سابقه ورزشی شرکتکنندگان، توانمندیشان از حیث ورزشی و موارد دیگر از بعد برنامه تلویزیونی بررسی شد.
پیوندی ادامه داد: در بخش مقدماتی از بین ۴۰۰ نفر حدود ۲۴۰ نفر وارد مرحله مقدماتی شدند. در هر مرحله هم دو نفر به بخش بعد یعنی نیمهنهایی راه یافتند. مجدد دو نفر به مرحله شانس مجدد رفتند، که از آن مرحله هم چهار نفر وارد مرحله بعد شدند. در نهایت ۱۰ نفر به فینال رسیدند. به احتمال زیاد فینال به صورت گروهی برگزار خواهدشد؛ یعنی هر کدام از این افراد، تیمی را تشکیل میدهند و به صورت گروهی باهم رقابت میکنند و سرانجام تیم برنده یا شخص قهرمان مشخص میشود.
کارگردان برنامه قهرمان با بیان اینکه در هر مرحله مراحل تغییر میکند، افزود: مرحله به مرحله بازیها سختتر میشود. البته کار طراحی بازیها بیش از یک سال طول کشیدهاست. حدود ۲۷ مرحله در برنامه طراحی شده که در مراحل مختلف قرار گرفتهاند. هنوز فینال ما ضبط نشده و بیشتر بازیها در مرحله ساخت است.
وی در پاسخ به این سؤال که مهندسی و طراحی بازیها براساس استاندارد بودهاست، توضیح داد: قهرمان یک چالش است. بیشتر شرکتکنندگان برنامه، ملیپوشان رشتههای مختلف هستند. در اصل این بازیها رشته تخصصی هیچکس در ایران و دنیا نیست. این برنامه چالشی است که از آمادگی جسمانی و ذهنی مرتبط با تمام رشتهها تشکیل شدهاست.
پیوندی با بیان اینکه اگر کسی در رشته خودش قهرمان است، لزوما به معنای موفقیت در این چالش نیست، بیان کرد: آن روزی که شرکتکنندگان در خط شروع برنامه قرار میگیرند، باید آمادگی ذهنی و تمرکز بالا داشتهباشند و در مرحله بعد، از آمادگی بدنی بالا برخوردار باشند. به هر حال، قهرمان مسابقه سختی است. شاید در نگاه اول این مسابقه ساده به نظر برسد، ولی واقعا پیچیده است.
کارگردان قهرمان با اشاره به الگوی این برنامه تصریح کرد: مبدا این برنامه ژاپنی بود و ۷۰ کشور دنیا این برنامه را باتوجه به فرهنگ خود پیاده و روی آنتن بردند.
وی در پاسخ به این پرسش که چقدر این برنامه ایرانیزه شده، بیان کرد: مولفهای که در برنامه ما پررنگ بوده و ما دوستش داشتیم، حضور پررنگ خانوادههای ایرانی است. به ورزشکاران این فرصت داده شده تا در کنار خانوادههایشان رقابت سالم داشتهباشند. همچنین، اقوام مختلفی در برنامه شرکت کردند. همه رنگ، لهجه، زبان و شکل را در قهرمان دیدید که المپیکی کاملا ایرانی را شکل دادهاست.
پیوندی درباره فصلهای بعد این برنامه گفت: هنوز بیش از۲۰ قسمت این فصل که قبل از ماه محرم تمام میشود، باقی ماندهاست. در صورت موافقت مسئولان شبکه سه، امکان ساخت فصل بعد قهرمان وجود دارد.
کارگردان برنامه قهرمان در پاسخ به این پرسش که چه شد ایمان قیاسی را در کنار یوسف تیموری قرار دادید، توضیح داد: ما به دنبال ترکیب جذاب بودیم. از این حیث که بار محتوایی و شکل مدیریت یک برنامه سازمانیافته ورزشی را یک مجری به دوش بکشد، که بیشتر این قسمت را ایمان قیاسی انجام میدهد.
به گفته وی، شما در شکل برنامههای ترکیبی با محوریت برنامه ورزشی، به دنبال جذب مخاطب از هر طیف هستید. ما این تصمیم را گرفتیم که زوجسازی کنیم، تا نمک برنامه را یوسف تیموری عهدهدار شود. ضمن اینکه یوسف سابقه ورزشی دارد و با این حیطه آشناست. او جزو مجریانی است که هم با نمک و بازیگر است و هم سابقه ورزشی دارد. یوسف هم برنامه را خیلی دوست داشت و در شروع استقبال کرد.
پیوندی ادامه داد: همیشه در شکل برنامههایی که پروداکشن بزرگ دارند، تک مجری جواب نمیدهد و باید زوجسازی کنیم. یعنی بخشی از بار برنامه به دوش یک مجری و بخش دیگر به دوش مجری دیگر باشد. ضمن اینکه آنها باید مکمل یکدیگر باشند و مخاطب آنها را بپذیرد. به اصطلاح برنامهسازی باید شوخیها و مدل اداره برنامه دربیاید.
کارگردان برنامه قهرمان در پاسخ به این سؤال که آیا بهتر نبود به جای ایمان قیاسی مجری دیگری با روحیات یوسف تیموری قرار میدادید، توضیح داد: طبق قاعده زوجسازی در تلویزیون نباید دو فرد طناز کنار هم قرار گیرند؛ چون هر دو نفر برای طنازی بیشتر تلاش میکنند و هر دو نفرشان میسوزند. اصولا میگویند وقتی یک نفر طناز است، به یک نفر احتیاج داری که کُنتراست داشتهباشد. یعنی طنازی و نمک مجری مقابل بیشتر دیده شود. این مجری هم باید این قابلیت را داشتهباشد که عکسالعمل به موقع داشتهباشد. از طرفی، طبق قاعده شبکه سه باید از مجریان آن شبکه استفاده کنید.
وی افزود: به نظرم ایمان قیاسی از سایه آدمی که در عصر جدید بود خارج شد و توانمندیهایش را کامل بروز داد. او نشان داد در این جایگاه مجری خوبی است و در کنار یوسف تیموری میتواند زوج خوبی را بسازد. شاید در شروع کار نگرانیهایی وجود داشت، ولی به نظرم کار برنامه درآمدهاست.
پیوندی درباره دستمزد یوسف تیموری در برنامه توضیح داد: اصلا دستمزد اینچنینی و آنچنینی وجود نداشتهاست. یوسف با روحیه همراه ما بود. او خیلی جاها به ما ایدههای خوبی میدهد که به تیم سازنده کمک میکند. اصلا مسأله مالی مطرح نبودهاست. کما اینکه اگر آدمهایی مانند یوسف که در بازیگری برند هستند، به دنبال مسأله مالی بودند، میتوانستند در جاهای دیگر پولهای بهتری را به دست آورند.
کارگردان برنامه «قهرمان» درباره یکی از بخشهای برنامه و دعوای یکی از شرکتکنندگان با ایمان قیاسی توضیح داد: ما این کار را از قبل طراحی کردیم. متاسفانه یکسری در فضای مجازی آن بخش برنامه را برش زدند. وقتی هم آن قسمت برش خورده در فضای مجازی چرخید، به گونهای دیده شد که غلط بود. درحالی که در برنامه به صورت کامل توضیح دادیم و آن در بخش میگوییم که شرکتکننده شوخی کردهاست.
به گفته وی، در حالی که یک ماه قبل این قضیه طراحی شدهبود. البته بعضی مواقع بهگونهای وانمود میکنیم، که این اتفاق در لحظه است اما من به شما قول میدهم که هیچ اتفاقی در برنامه ما به لحظه نیست.
پیوندی در پاسخ به این پرسش که شرکتکننده برنامه بازیگر نیست که بخواهد خوب از پس نقش خود برآید، تصریح کرد: چندبار با علی نیازی این بخش را تمرین کردیم. ضمن اینکه علی جزو تیم بدلکاری بوده که در بخشهای کوتاه فیلم، بازی کردهاست. حتی خیلی از دوستان، رفقا و اعضای خانواده میپرسند ماجرا اینطوری بوده، ولی من میگویم نه ما این صحنه را طراحی کردیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد